Marko Bela: Numai prin măsuri restrictive nu putem rezolva situaţia economiei

29

Vicepremierul Marko Bela, liderul UDMR, nu agreează ideea renunţării la construirea de autostrăzi lansată de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, şi consideră că situaţia economiei româneşti nu poate fi rezolvată numai prin măsuri restrictive.

“Bineînţeles că domnul Radu Berceanu are grija bugetului Ministerului Transporturilor şi acel buget nu este prea mare aşa cum întregul Guvern are problema unui buget auster şi întreaga ţară. Şi, într-o astfel de perioadă, este nevoie de reduceri, dar eu nu sunt de acord ca în acelaşi timp să nu ne gândim la posibilitatea dezvoltării infrastructurale, să oprim toate măsurile de dezvoltare.

Nu poate fi vorba de aşa ceva fiindcă numai prin măsuri restrictive nu putem rezolva situaţia economiei. Este nevoie şi de stimulente, stimulente în cadrul legal şi stimulente prin investiţii”, a arătat vicepremierul.

Marko a precizat că este o perioadă grea, dar că în viitor trebuie create şi căutate sursele prin care să poată fi continuate proiectele de dezvoltare infrastructurală, inclusiv construcţia de autostrăzi.

“Dacă nu se circulă, acest lucru înseamnă pierderi foarte mari. Aţi văzut cu toţii, am auzit şi eu nişte estimări astronomice în urma opririi traficului aerian în toată Europa. Am impresia că noi tot aşa pierdem în fiecare zi o sumă astronomică, de care nici nu ştim, dar din cauză că nu avem reţeaua de drumuri potrivită, nu avem autostrăzi şi aşa mai departe. E foarte greu, e o contradicţie să vorbeşti despre reduceri şi în acelaşi timp să vorbeşti despre necesitatea dezvoltării infrastructurale sau investiţii, dar trebuie să găsim surse şi în această perioadă”, a subliniat Marko Bela.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online