Ministerul Educației: Profesorii cercetați pentru abuz fizic sau verbal vor avea interzis să predea

147

 

În România, ministrul român al educației, Ligia Deca, a anunțat noul set de legi ale educației care aplică o interdicție imediată pentru personalul didactic care este investigat pentru abuz fizic sau verbal.

În afirmaţiile sale, “Dorim să întărim responsabilitatea și capacitatea CJRAE și a consilierilor școlari de a preveni violența și de a oferi asistența necesară celor implicați în diverse incidente violente, atât agresorilor, cât și victimelor, precum și sprijin pentru cadrele didactice prin programe de formare”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă, citată de News.ro.

De altfel, această veste a venit la scurt timp după ce poliția a arestat un profesor de matematică de la Universitatea de Vest din Timișoara după ce și-ar fi hărțuit studenta minoră.

Cu toate acestea, profesorii menționați își vor primi în continuare drepturile salariale până la finalizarea anchetei. În cazul în care poliția se va întoarce cu un verdict de vinovăție, contractul de muncă ar trebui să fie întrerupt.

Aşadar, “Având în vedere că sunt multe situații în care, până la finalizarea anchetei disciplinare, profesorul nu poate fi împiedicat acum, conform legii actuale, să intre în sala de clasă, am introdus o prevedere prin care profesorii anchetați pentru violență asupra elevilor nu vor mai desfășura activități didactice cu elevii, dar cu păstrarea drepturilor salariale, pentru că dreptul la muncă nu poate fi refuzat, constituțional”, a explicat ministrul.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online