Noul SUV de segment C al Dacia, bazat pe conceptul Bigster, va fi produs în România

76

 

Producătorul auto român Dacia a declarat că noul său SUV de segment C bazat pe conceptul Bigster, programat să fie lansat în 2025, va fi produs la fabrica sa din Mioveni, România. În plus, următoarea generație Duster va fi, de asemenea, construită la unitatea locală.

Astfel, “Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025. Cu doar un an mai devreme, în 2024, cea de-a treia generație a modelului Duster va apărea pe linia de asamblare a uzinei de la Mioveni”, se arată în comunicatul Dacia.

În plus, “Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Grupului Renault”, a mai spus compania, adăugând că această platformă permite dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Din punct de vedere auto, pentru a susține această ofensivă pe segmentul C, începând cu al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs, de asemenea, la uzina din Tanger, în Maroc.

Renault a dezvăluit noul concept Bigster, noul SUV compact al Dacia, în urmă cu aproximativ doi ani. La acel moment, a spus că Bigster ar putea veni atât cu motoare cu energie alternativă, cât și cu motoare hibride.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online