Nuclearelectrica din România semnează un nou contract pentru lucrări de retehnologizare la primul reactor

79

 

În prezent, Nuclearelectrica (BVB: SNN), compania românească de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavoda, a semnat un nou contract în valoare de 65 milioane USD, parte a lucrărilor de retehnologizare a primului său reactor nuclear.

Din informaţiile ministrului Energiei, Virgil Popescu, în cadrul acordului de doi ani, SNC-Lavalin din Canada va efectua servicii de inginerie pe termen lung și front-end pentru a pregăti viitorul proiect de renovare a reactorului nuclear, a relatat Adevarul.

Astfel,  în urma acestei reabilitări, va prelungi durata de funcționare a reactorului Unității 1 cu încă 30 de ani, până în 2060.

Totodată, proiectul de modernizare a primului reactor de la Cernavoda a fost inițiat în 2017 și este implementat în trei etape.

Aşadar, reactorul, cu o capacitate instalată de 700 MW, a fost pus în funcțiune în 1996 și a livrat, până în prezent, 133 mln MWh, reprezentând 9% din consumul național, pe o perioadă de 26 de ani.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online