Oxford Nanopore este deschis la posibilitatea listării în străinătate

34

Oxford Nanopore Technologies, compania britanică de secvențiere genomică, ar lua în considerare listarea pe o bursă străină, adăugând temeri privind viitorul pieței londoneze.

Directorul general Gordon Sanghera a declarat marți că societatea este deschisă ca acțiunile sale să se tranzacționeze pe o altă bursă, dar a refuzat să spună dacă ar fi dispusă să renunțe la listarea sa la Londra.

Decizia Universității din Oxford de a lista la Londra a fost sărbătorită atunci când a devenit publică în 2021 ca un semn că companiile de tehnologie și biotehnologie ar putea fi atrase în capitală.

Bursa Nasdaq din New York este opțiunea de listare implicită pentru majoritatea companiilor britanice de tehnologie și biotehnologie, deoarece acestea caută să profite de un grup mai mare de investitori dispuși să își asume un risc pentru start-up-uri adesea neprofitabile.

“Nu excludem nicio opțiune, după cum a arătat lumea în ultimele 18 luni”, a declarat Sanghera.

“Prioritatea noastră este de a permite creșterea pe termen lung a companiei și dacă asta înseamnă să luăm în considerare opțiuni suplimentare de listare în viitor, vom revizui acest lucru”, a adăugat el.

Dar el a spus că Oxford Nanopore este “mândră să fie o companie cu sediul în Marea Britanie care deservește piețele internaționale” și va continua să pledeze pentru industria britanică a științelor vieții.

Sanghera a făcut primele comentarii într-un interviu cu Bloomberg.

Acțiunile Oxford Nanopore au urcat cu până la 45% în prima zi de tranzacționare în septembrie 2021, dar de atunci au scăzut cu 69%. Marți, acțiunile au crescut cu aproape 9% după ce grupul a raportat că veniturile pe întregul an au urcat cu aproape o treime.

Mai multe companii britanice încearcă să se delisteze de la Bursa de Valori din Londra sau să adauge listări secundare în altă parte.

CRH, cea mai mare companie de materiale de construcții din lume, intenționează să își mute listarea primară la New York, în timp ce Arm, un proiectant de cipuri cu sediul la Cambridge, intenționează să se listeze la bursă în SUA. Producătorul de medicamente FTSE 250 Indivior adaugă o nouă listare în SUA, păstrându-și în același timp listarea la LSE.

Directorul executiv al LSE a înlăturat temerile că ar exista un exod al companiilor care părăsesc capitala britanică, spunând că Londra continuă să fie un “loc de listare excelent”.

Înființată în 2005, Oxford Nanopore produce tehnologii de secvențiere genomică de generație următoare care sunt utilizate de cercetători. Compania se extinde acum pe piețele clinice, creând teste în aceeași zi pentru gene importante, cum ar fi cele care indică un risc mai mare de cancer de sân.

În 2022, veniturile au crescut cu 49% față de anul precedent, ajungând la 199 milioane de lire sterline. Excluzând vânzările din testele Covid-19, veniturile sale de bază au crescut cu 30 la sută. Cu toate acestea, a raportat o pierdere de 91 de milioane de lire sterline în acest an, în scădere de la 168 de milioane de lire sterline în anul precedent.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online