Peste 1.200 de locuri de muncă vacante destinate viitorilor absolvenți, vin la BTarena

34

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj s-a asociat cu mai multe licee și universități clujene pentru Târgul de locuri de muncă și orientare în carieră. Desfășurat la BTarena, Cluj-Napoca, în data de 6 aprilie, evenimentul va pune în relație potențialii angajați și viitorii absolvenți cu peste 25 de agenții de ocupare a forței de muncă și cele 1.200 de locuri de muncă vacante ale acestora.

“Scopul principal al evenimentului este de a facilita accesul gratuit al celor interesați la piața muncii din județ”, a declarat Irina Munteanu, din partea Instituției Prefectului Cluj, într-o scrisoare adresată administrației locale.

“Acțiunea se dorește a fi o inițiativă valoroasă a Serviciului Public de Ocupare a Forței de Muncă al județului Cluj și ne îndreptățește să sprijinim absolvenții în luarea unei decizii documentate cu privire la viitorul lor profesional”, a precizat AJOFM Cluj, citat de Cluj24.ro.

În cadrul evenimentului, liceele din Cluj-Napoca și universitățile clujene își vor prezenta oferta de școlarizare pentru anul școlar 2023-2024, în sprijinul învățământului dual.

La începutul acestui an, un alt târg de locuri de muncă a avut loc tot la BTarena, între 15 și 16 martie, înainte de a face opriri la Târgu Mureș și Chișinău. Unele dintre cele mai mari companii multinaționale, cum ar fi Steelcase, Kaufland, Bosch, Emerson și multe altele au fost prezente pe parcursul celor două zile.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în prima lună a anului 2023, România a înregistrat un număr total de 242.063 de cetățeni șomeri aflați în vârstă productivă, iar peste 11.000 dintre aceștia dețin diplome de studii superioare de la universități. În județul Cluj, numărul locurilor de muncă înregistrate este de 4.390, cu o rată a șomajului de 1,25% – una dintre cele mai scăzute din țară.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online