Pfizer se pregătește să cumpere SeaGen, o biotehnologie axată pe oncologie, printr-o tranzacție de 43 de miliarde de dolari

48

Pfizer plănuiește să achiziționeze SeaGen, o biotehnologie axată pe oncologie, pentru o valoare totală de 43 miliarde de dolari, în timp ce compania farmaceutică americană își completează portofoliul de medicamente.

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a declarat că “își desfășoară resursele financiare pentru a avansa în lupta împotriva cancerului”.

Pfizer a fost de acord să cumpere SeaGen pentru 229 de dolari în numerar pe acțiune, finanțând tranzacția prin intermediul unei noi datorii pe termen lung în valoare de 31 miliarde de dolari, precum și prin finanțare pe termen scurt și numerar.

În 2023, SeaGen se așteaptă la venituri de aproximativ 2,2 miliarde de dolari, o creștere de 12% de la an la an. În 2030, Pfizer consideră că SeaGen ar putea contribui cu peste 10 miliarde de dolari în venituri ajustate în funcție de risc.

Merck a fost în discuții pentru a achiziționa SeaGen vara trecută, oferind aproximativ 200 de dolari pe acțiune, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Orice tranzacție ar trebui să treacă de controlul antitrust în SUA, unde administrația Biden a înăsprit controlul asupra fuziunilor farmaceutice, deoarece urmărește să reducă prețurile la medicamente.

Analiștii au declarat că o asociere între Pfizer și SeaGen ar fi puțin probabil să provoace un răspuns negativ din partea Comisiei Federale pentru Comerț, având în vedere că există o suprapunere limitată între produsele companiilor.

“Nu vedem nicio preocupare din partea FTC, deoarece Pfizer nu are un conjugat anticorp-medicament sau chiar o platformă oncologică majoră bazată pe anticorpi”, a declarat Evan Seigerman, analist la BMO Capital Markets.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online