Piaţa materialelor de construcţii, în scădere cu 30%

29

Contextul economic actual, caracterizat de blocarea pietei constructiilor si a celei imobiliare, a determinat o scadere de peste 30% a pietei materialelor de constructii in 2009, comparativ cu 2008, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din România.

,,Un raport inadecvat intre preturile solicitate de dezvoltatorii imobiliari si puterea de cumparare a majoritatii celor ce doresc o locuinta a avut o importanta contributie la aceasta scadere.

Daca mai avem in vedere si imbatrânirea fondului imobiliar existent, coroborata cu o calitate uneori mai mult decât precara a acestuia, avem un tablou nu tocmai imbucurator al starii si perspectivelor domeniului imobiliar din România”, a declarat Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din România.

În aceasta situatie, este de asteptat ca revenirea la crestere economica sa se bazeze mai mult, de aceasta data, pe principiile dezvoltarii durabile si pe produsele si serviciile inovative ce decurg din acest concept de dezvoltare.

APMCR este o asociatie profesionala constituita in 1997, membra a Consiliului European al Producatorilor de Materiale pentru Constructii (CEPMC), ce reprezinta interesele membrilor sai, principalii producatori de materiale pentru constructii, in fata autoritatilor publice, in raporturile cu institutiile publice si profesionale din tara si din strainatate. La nivelul anului 2008, cifra de afaceri a membrilor APMCR a fost de 600 milioane euro.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online