Platforma de investiții de risc Seedblink lansează o piață secundară

66

 

Investitorii activi pe platforma românească de investiții de risc Seedblink au obținut acces la companii private în afara rundelor de finanțare, având astfel opțiunea de a-și diversifica portofoliile prin investiții în companii care demonstrează potențial de creștere, datorită pieței secundare lansate de platformă.

Compania a anunțat lansarea pieței secundare la 9 martie.

SeedBlink este prima platformă de acest tip din Europa Centrală și de Est care își lansează piața secundară în urma Regulamentului ECSPR, care definește proceduri clare în ceea ce privește piețele primare și secundare în întreaga Europă.

“Lichiditatea a fost caracteristica cea mai râvnită de investitorii individuali pentru a-și diversifica și mai mult portofoliile cu start-up-uri. (…) Am decis să contribuim mai mult la democratizarea industriei”, a declarat Andrei Dudoiu, fondator și managing partner al SeedBlink, citat de Economica.net.

Investitorii, atât cumpărătorii, cât și vânzătorii, vor participa în mod anonim până când se va ajunge la un acord asupra tranzacției. Investitorii vor avea opțiunea de a-și exprima intenția de a vinde prin intermediul unui avizier accesibil non-stop și fără restricții de timp, inițiind astfel negocierile cu potențialii cumpărători.

Platforma va genera acordul de cesiune atunci când ambele părți au acceptat o ofertă care trebuie semnată de ambele părți. Dar tranzacțiile vor fi finalizate doar la sfârșitul fiecărui trimestru, în timpul unui eveniment pe piața secundară.

Primul astfel de eveniment va începe la 1 aprilie. SeedBlink va percepe un comision de tranzacție de 3% atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători pe piața secundară. Seedblink menționează, de asemenea, un comision de portare “care va fi aplicat la orice profit pe care îl obține vânzătorul, dacă este cazul”.

Nu toate acțiunile se vor califica pentru piața secundară, subliniază platforma.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online