Platforma online pentru gestionarea fondurilor de coeziune în România, în valoare de 46 mld. euro, va fi lansată în luna mai

45

 

În Europa, platforma online utilizată pentru gestionarea fondurilor de 46 mld. euro primite de România în cadrul politicii de coeziune 2021-2027 va fi disponibilă începând cu 16 mai, a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

“Încă de anul trecut, am adoptat noi reguli de descentralizare și debirocratizare în absorbția fondurilor, iar noua platformă online, optimizată conform calendarului stabilit, este o completare firească a acestor măsuri”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Sistemul informatic MySMIS2021 acoperă toate etapele ciclului de viață al unui proiect – inclusiv apelul, elaborarea și depunerea proiectului (cereri de finanțare), evaluarea, contractarea, achizițiile, implementarea și monitorizarea prin module dedicate.

În 2022, România a văzut aprobat Acordul de Parteneriat și toate cele 16 programe aferente Politicii de Coeziune 2021-2027, care aduc României 46 mld. euro pentru investiții strategice în spitale mai sigure, rețele strategice de transport, modernizarea infrastructurii de apă și sprijin pentru mediul de afaceri.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online