Polonia va trimite patru avioane de luptă MiG-29 în Ucraina „în zilele următoare”

41

Polonia urmează să trimită patru dintre avioanele sale de luptă MiG-29 în Ucraina „în zilele următoare”, a declarat joi președintele Andrzej Duda, într-un gest care a fost cerut de multă vreme de Kiev pentru a-și consolida forțele aeriene.

Duda și alți oficiali guvernamentali polonez au declarat anterior că aeronava de fabricație sovietică va fi furnizată de Polonia ca parte a unei livrări de coaliție vestică, un acord care s-a dovedit greu de încheiat.

„În zilele următoare, predăm patru avioane în stare de funcționare”, a spus Duda în timpul unei conferințe de presă cu președintele Petr Pavel al Republicii Cehe.

„Restul sunt întreținute, pregătite și probabil vor fi predate succesiv”, a adăugat Duda.

Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy, a răspuns pe Twitter cu patru emoji-uri de luptă.

El și-a legat postarea de luni cu steaguri ale Ucrainei și Poloniei, declarând „vești grozave în curând” și o fotografie cu el și omologul său polonez Marcin Przydacz, care au vizitat Kievul în acea zi.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online