Ponta despre varianta unei demisii din funcţia de prim-ministru: Ar fi o trădare a celor care au votat USL

31

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, 13 iulie, că demisia sa din funcția de prim-ministru ar fi o trădare a cetățenilor care au votat USL, pentru că ar însemna întoarcerea la guvernare a celor care care au condus țara înainte de 2012.

“La guvern, lucrurile stau în felul următor. Nu că aș fi de neînlocuit, nimeni nu e de neînlocuit, dar sunt niște proiecte pe care le-am pus în aplicare și pe care trebuie să le duc la bun sfârșit. În al doilea rând (…), eu am fost votat, împreună cu Crin Antonescu, ca să guvernăm, dar am fost votați și ca să nu mai ajungă ăia pe care i-am dat jos, adică Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomițianu, toată gașca. Păi eu dacă îmi dau demisia de la guvern înseamnă că dau țara celor care au distrus-o înainte (…), aia ar fi o trădare, categoric, a celor care m-au votat. (…) Plecarea mea pentru a veni exact cei care au distrus România înainte de USL ar fi o trădare a celor care au crezut în USL”, a declarat Ponta, la Antena 3.

El a precizat, ulterior, că ar fi de acord, într-un anumit context, ca altcineva să preia funcția de premier, însă doar “dacă ar fi din partea USL”.

“Voi susține întotdeauna pe cineva care a candidat ca USL și va pune în aplicare ceea ce a promis USL. (…) Să nu credeți că am ajuns la concluzia că numai eu pot să fiu prim-ministru, nu, nici vorbă de așa ceva. Dar predarea pe tavă către cei care au distrus România înainte de 2012 a guvernului, da, cred că ar fi o trădare a celor care au crezut în USL și ne-au votat. Iar dacă acum cei care sunt în PNL ne-au trădat, e păcatul lor, al meu nu, eu m-am ținut de cuvânt”, a explicat premierul.

Ponta a mai spus că retragerea de la conducerea PSD a fost o alegere mai ușoară, pentru că atribuțiile sale au fost preluate de colegi care sunt capabili să conducă partidul.

“La partid (…) am găsit imediat o formulă prin care cei aflați acum la conducere (…) pot foarte bine să conducă din punct de vedere politic partidul, mai ales că practic din toamnă începe pregătirea pentru alegerile locale, după aceea pentru cele parlamentare”, a mai spus Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online