Ponta: Guvernul va adopta OUG privind aleşii locali; termenul de opţiune pentru un partid va fi de 45 de zile

30

Guvernul va adopta joi, 28 august, proiectul de ordonanță de urgență care le permite aleșilor locali să opteze în termen de 45 de zile pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-și pierde funcțiile obținute în alegeri, a anunțat premierul Victor Ponta.

“Avem azi și ordonanța de urgență cu aleșii locali. Eu îmi asum — spunea cineva că plec din țară; nu plec, plec puțin mai târziu. Cred în primul rând că trebuie să deblocăm activitatea autorităților locale și mai trebuie să facem și un pic de dreptate. Că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toți aleșii locali din România în 2012 au fost aleși USL cu Crin Antonescu și cu Victor Ponta lângă ei și azi s-au trezit pedeliști cu Blaga și cu Iohannis. Deci, cât o să fie termenul: exact ca în legea lor, 45 de zile. 45 de zile exact cât a fost în legea PDL-PNL pot să fie independenți, pot să rămână unde sunt sau pot să-și respecte alegătorii”, a declarat premierul în ședința de guvern.

Ponta a adăugat că aspectul cel mai important al actului normativ este deblocarea activității autorităților locale.

“În plus facem și un pic de dreptate, pentru că să candidezi cu USL, Antonescu și Ponta lângă tine, și să trebuiască să te duci acum cu Blaga și Iohannis, e un lucru pe care nu cred că putem să-l cerem cuiva. Nu sunt sclavii, primarii, sclavii pe moșia lui Blaga și Iohannis. Pot să fie liberi și pot să-și servească alegătorii și nimic altceva”, a mai declarat prim-ministrul.

Șeful Executivului i-a adresat apoi rugămintea vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, ca după ședința de guvern să prezinte în cadrul unui briefing de presă forma finală adoptată a ordonanței privind apartenența politică a aleșilor locali. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online