Premierul Nicolae Ciucă îl primeşte la București pe premierul moldovean, asigurându-l de un sprijin ferm înainte de tensiunile politice

41

 

În prima sa vizită oficială la București, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, s-a întâlnit miercuri, 1 martie, la Palatul Victoria, cu premierul României, Nicolae Ciucă.

Cei doi prim-miniștri s-au întâlnit ca urmare a recentelor amenințări și încercări de destabilizare din partea Rusiei. Ministrul de externe al acesteia din urmă ar fi “avertizat” Republica Moldova că va avea aceeași soartă ca și Ucraina, numind-o noul “proiect anti-rusesc” al Occidentului.

“Asistăm la tot mai multe încercări de destabilizare a Republicii Moldova, de creare artificială a tensiunilor, la narațiuni ostile construite pe propagarea intenționată de informații false. L-am asigurat pe omologul meu de sprijinul nemijlocit al României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele sale recunoscute internațional”, a declarat Ciucă, citat de Digi24.

Mai mult, cei doi oficiali guvernamentali au discutat și despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

“Am discutat despre necesitatea accelerării proiectelor de interconectare în domeniul energiei electrice, deosebit de importante pentru asigurarea independenței energetice a Republicii Moldova”, a mai declarat premierul român.

“Vreau să vă asigur că România va fi în continuare alături de dumneavoastră în eforturile de depășire a crizelor actuale și a presiunilor hibride la care este supusă Republica Moldova”, a adăugat el.

Recent, cele două guverne au semnat și un memorandum pentru construirea unui pod rutier la granița dintre România și Republica Moldova, între localitățile Albița și Leușeni.

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru țara vecină la începutul lunii trecute, reiterând “sprijinul neabătut al României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute pe plan internațional, și pentru viitorul său pro-european”.

Autoritățile de la Chișinău ar fi în posesia unor documente scurse care dezvăluie modul în care Rusia plănuiește să destabilizeze situația din Republica Moldova prin acțiunile unor agenți străini, unii dintre ei din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online