Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, suspendat din funcţie

43

Liberalul Cristian Adomniței a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, au anunțat, marți,reprezentanții Prefecturii Iași.

“La data de 19 mai, în termenul legal prevăzut de art. 71 din Legea administrației publice locale nr. 215/ 2001, a fost emis Ordinul Prefectului județului Iași privind constatarea suspendării de drept a exercitării mandatului de Președinte al Consiliului Județean Iași de către domnul Cristian Mihai Adomniței, pe durata existenței măsurii preventive a arestului la domiciliu”, se menționează într-un comunicat .

Grupul de lucru constituit la nivelul Instituției Prefectului județului Iași a analizat documentele comunicate de Curtea de Apel Iași precum și prevederile legale aplicabile și a constatat că, în condițiile în care prevederile legislației se referă doar la situația arestului preventiv, în comunicarea adresată instituției prefectului instanța de judecată a înțeles să indice în mod expres luarea măsurii suspendării mandatului.

“În consecință, voința instanței de judecată a fost clar orientată și explicată ca atare spre aplicarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, însoțită de întreruperea exercitării mandatului, pe durata măsurii preventive, prin suspendarea de drept a acestuia”, se menționează în comunicatul de presă.

Având în vedere situația excepțională apărută prin suspendarea mandatului președintelui Consiliului Județean Iași, reprezentanții Prefecturii Iași au solicitat convocarea de îndată a plenului Consiliului Județean. Astfel, consilierii județeni se vor întâlni miercuri dimineața pentru desemnarea, prin vot secret al majorității consilierilor județeni în funcție, a vicepreședintelui CJ care va exercita atribuțiile președintelui Consiliului Județean Iași. Un alt punct pe ordinea de zi va fi delegarea, prin hotărâre, a unui consilier județean care va exercita atribuțiile vicepreședintelui desemnat.

Magistrații Curții de Apel Iași au dispus joi, 14 mai, ca președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Cristian Adomniței, care se afla sub control judiciar, să fie pus sub arest la domiciliu într-un dosar în care procurorii DNA îl acuză de corupție.

Cristian Adomniței este acuzat de procurorii DNA de favorizarea făptuitorului și fals intelectual într-un dosar privind nereguli referitoare la un parteneriat cu o firmă privată care a avut ca obiect promovarea județului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online