Președintele României, Iohannis, sub tirul criticilor pentru vizitele costisitoare în străinătate

50

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a cheltuit aproximativ 100.000 de euro pe zi pentru vizite în străinătate, potrivit calculelor făcute de Europa Libera România – un subiect fierbinte în aceste zile în contextul rezultatelor slabe ale politicii externe a țării (aderarea la Schengen în Europa, schema de scutire de vize cu SUA).

În special, utilizarea unui avion de lux închiriat de la o companie privată (Global Jet) pentru vizitele sale în Japonia și Singapore a stârnit frustrarea publicului. Președinția română a răspuns că detaliile afacerii erau clasificate.

Publicația de aviație BoardingPass a pus subiectul pe agenda publică prin dezvăluirea luxului aeronavei folosite de Președinția României. De asemenea, a dezvăluit că din cele 26 de zboruri operate de Președinție anul trecut, doar șapte nu au făcut escală la Sibiu – orașul natal al președintelui Iohannis.

Președinția României a cheltuit 17 milioane de lei (3,4 milioane de euro) în 2022 și 1,8 milioane de lei (0,36 milioane de euro ) în primele două luni din 2023, potrivit Europa Libera România.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online