Primăria Oradea anunță un proiect de 7 milioane de lei pentru renovarea unuia dintre cele mai vechi parcuri din oraș

182

 

Primăria din Oradea, în nord-vestul României, a anunțat un proiect de modernizare pentru reînnoirea unuia dintre cele mai vechi parcuri din oraș – Parcul Petőfi. Contractul de proiectare și execuție în valoare de 7 milioane RON a fost atribuit companiei locale Dumexim în urma unei licitații publice, iar lucrările urmează să înceapă în luna iunie.

Odată ce lucrările de modernizare vor fi finalizate, vizitatorii vor găsi în parc o cafenea și o patiserie, o grădină japoneză, bănci inteligente cu puncte de încărcare și WiFi, un loc de joacă renovat pentru copii, o parcare pentru biciclete și toalete moderne.

“Toate intervențiile au fost concepute astfel încât să nu modifice caracterul istoric al parcului. Totodată, amenajările care vor fi realizate se bazează pe studiul peisagistic, care vizează intervenția în 11 zone ale parcului fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică și istorică”, a precizat Primăria Oradea.

Proiectul prevede pavarea aleilor principale cu piatră cubică și a celor secundare cu piatră spartă, renovarea locului de joacă pentru copii, precum și refacerea parapeților/pereților de susținere din piatră, a zonei de pergolă și a iazului și a grădinii japoneze cu materiale naturale (piatră). De asemenea, în parc vor fi instalate bănci inteligente, pe lângă noile bănci tradiționale, coșuri de gunoi, indicatoare de direcție și suporturi pentru biciclete.

În plus, potrivit Primăriei, proiectul include și reamenajarea zonei centrale prin dezafectarea fântânii decorative și pregătirea terenului pentru posibilitatea amplasării unui spațiu de alimentație publică (cum ar fi o cafenea și o patiserie).

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online