Primarul general al Bucureștiului: Informații în timp real despre transportul în comun, disponibile în Google Maps

19

 

Bucureștenii sau turiștii care folosesc transportul în comun din capitala României pot obține acum informații în timp real despre autobuzul sau tramvaiul în care se află în aplicația Google Maps, a anunțat primarul Nicușor Dan. Aplicația calculează cel mai bun traseu până la destinația finală, inclusiv opțiunile de metrou și/sau tren.

“Călătorii care folosesc transportul în comun din Capitală pot vedea în aplicația Google Maps, începând de astăzi, unde anume se află pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul pe care urmează să îl ia”, a precizat Nicușor Dan într-o postare pe Facebook pe 29 martie.

“Intermodalitatea este atât o noutate, cât și un mare avantaj pentru călători, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare”, a adăugat el.

Primarul a explicat și cum funcționează acest lucru: datele de localizare GPS ale operatorilor de transport public din regiunea București – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa.

“Astfel, ne aliniem la marile capitale europene în ceea ce privește informarea călătorilor care folosesc transportul în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare dintre marile orașe din Europa”, a mai spus Nicușor Dan.

La începutul acestei luni, primarul Dan a mai spus că aproximativ 1.000 de stații de transport public din București, din totalul de 2.271 de stații, vor fi dotate cu panouri digitale de informare. Astfel, pasagerii vor putea vizualiza în timp real orele de sosire a vehiculelor și opțiunile de traseu disponibile.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online