Primele măsuri de reducere a cheltuielilor la nivelul MApN

14

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a dispus efectuarea unei analize urgente la nivelul fiecărei structuri a MApN în vederea adoptării unor măsuri de reducere a cheltuielilor, menite să genereze economii la bugetul instituţiei.

Potrivit MApN, luni, ministrul a dispus măsuri de reducere a cheltuielilor la nivelul cabinetului său.

Din 10 mai, Gabriel Oprea nu mai foloseşte maşina de serviciu de la MApN, ci se deplasează cu autoturismul personal, pe cheltuială proprie, iar sumele alocate pentru rechizitele şi materialele consumabile pentru cabinetul ministrului au fost reduse cu 50%, se arată într-un comunicat al ministerului. Aceleaşi măsuri se aplică, de luni, şi pentru consilierii ministrului.

Gabriel Oprea a dispus şi eliminarea fondului alocat ministrului pentru cheltuielile de reprezentare şi protocol. Sumele economisite prin reducerea acestor cheltuieli vor fi direcţionate pentru susţinerea militarilor români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, precizează MApN.

Potrivit comunicatului citat, de la preluarea mandatului, Oprea donează indemnizaţia netă de ministru, în valoare de 6.137 lei/lună, celor 15 copii ai eroilor militari care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii, în conturile deschise pentru aceştia.

În aceleaşi conturi, cu aceeaşi destinaţie, ministrul Apărării donează lunar încă 8.863 lei, astfel încât fiecare copil beneficiază lunar de suma de 1.000 lei.

Ministrul Apărării Naţionale va continua să facă aceste donaţii, în fiecare lună, copiilor militarilor decedaţi în teatrele de operaţii, completează MApN.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online