PrimoHUB: Un nou centru de joacă, învățare și parenting se deschide în București pentru copiii vulnerabili

70

 

Primăria Municipiului București, Centrul Step by Step și UNICEF au deschis luni, 20 martie, un nou centru de joacă, învățare și parenting în București. Denumit PrimoHUB, centrul este destinat copiilor din comunitățile vulnerabile.

Conceptul PrimoHUB își propune să promoveze incluziunea socială prin educație și îngrijire timpurie și să sprijine atât copiii români, cât și pe cei ucraineni care locuiesc în capitala României.

Recent inaugurat, PrimoHUB, situat pe Bulevardul Iuliu Maniu, este un centru de zi care are ca scop stimularea dezvoltării copiilor de la naștere la 6 ani prin creșterea accesului acestora la educație, dezvoltarea abilităților parentale ale membrilor comunității, precum și consolidarea și extinderea competențelor educatorilor.

“Ne bucurăm să continuăm să lucrăm cu partenerii noștri pentru a sprijini copiii vulnerabili și familiile lor din București. Acest centru PrimoHUB va oferi servicii nu doar copiilor și părinților refugiați ucraineni, ci și românilor”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului.

Anna Riatti, reprezentantul UNICEF în România, a declarat: “Am fost foarte încântată de această inițiativă: “Întrucât nu există încă semne vizibile de pace în Ucraina, milioane de copii și familiile lor care au fugit din calea războiului și au trecut granițele sunt cei mai expuși riscului de a le fi perturbată educația și dezvoltarea. În România, unde trăiesc mii de copii ucraineni și familiile lor, continuăm să lucrăm cu partenerii noștri pentru a ne asigura că, mai ales în primii ani de viață, copiii pot beneficia de servicii de educație incluzivă de calitate și sunt integrați în comunitățile românești.”

Nu doar copiii beneficiază de noul PrimoHUB, ci și părinții și îngrijitorii lor, care pot lucra și câștiga un trai în timp ce copiii lor se joacă și învață în centru. Aceștia pot beneficia, de asemenea, de servicii de sprijin pentru părinți.

Până în prezent, UNICEF și Centrul Step by Step au deschis zece centre de joacă, învățare și parenting PrimoHUB în România și intenționează să deschidă alte cinci.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online