Producătorul austriac de tractoare amână planurile de investiții de 400 mil. euro în România

127

 

În contextul economic din România, producătorul austriac de vehicule utilitare high-end Syn Trac ar putea totuși să înceapă construcția fabricii sale din România la Ghioroc, județul Arad, în apropiere de granița cu Ungaria, până la sfârșitul anului – au anunțat autoritățile locale din comuna care ar urma să găzduiască investiția de 400 milioane de euro.

Astfel, compania austriacă Syn Trac și-a anunțat planurile la începutul anului 2022, când reprezentanții săi au declarat că primul camion va fi livrat în octombrie 2023.

“Sperăm ca lucrările să înceapă în acest an, așa cum au promis investitorii, pentru că această investiție ar aduce dezvoltare nu doar în comuna noastră, ci și în județ”, a declarat, pe 21 februarie, pentru Agerpres, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan.

Compania Syn Trac ar fi înființat o filială în România și lucrează acum la documentația necesară pentru obținerea autorizației de construcție. Compania austriacă a declarat anul trecut că fabrica din România va deservi piețele din Europa de Est și Orientul Mijlociu.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online