Producătorul de vinuri Purcari anunţă că marja de profit rămâne robustă la 19% în 2022

105

 

În prezent, Purcari Wineries, principalul producător de vinuri din ECE, cu afacerea sa principală listată la Bursa de Valori București (BVB: WINE), a anunțat că veniturile grupului au crescut cu 22% față de anul precedent, la 302,5 milioane RON (60 milioane EUR), cu afacerea principală atingând vânzări de 281,1 milioane RON, +18% față de anul precedent, potrivit rezultatelor financiare preliminare neauditate pentru 2022.

În afirmaţiile sale, “A fost un an puternic pentru Purcari, în ciuda contextului macroeconomic dificil. Am depășit în mare măsură previziunile noastre pentru anul în curs, atât în ceea ce privește creșterea veniturilor, cât și nivelul marjelor. Ne menținem un bilanț puternic și suntem bine pregătiți să profităm de oportunitățile existente pentru a ne consolida poziția pe piață; privim cu optimism spre 2023”, a declarat Victor Bostan, CEO al Purcari Wineries PLC.

Concret, grupul a înregistrat un profit net IFRS de 57,2 milioane de lei în 2022 (+12% YoY), dar doar 43,2 milioane de lei (-5% YoY) dacă este ajustat pentru operațiuni excepționale. Marja de profit s-a atenuat ușor, de la 21% în 2021 la 19% în 2022.

În al patrulea trimestru din anul 2022, creșterea veniturilor Grupului s-a accelerat la +26%, în timp ce veniturile WINE au crescut cu 31%.

Aşadar, EBITDA ajustat, normalizat pentru câștigul excepțional recunoscut conform IFRS în legătură cu achiziționarea unei participații de 76% în Angel’s Estate, a atins 81,5 milioane RON, în creștere cu 8% față de anul precedent și corespunzând unei marje EBITDA normalizate de 27%.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online