Producătorul portughez de sticlă BA Glass are în plan investiții de 150 mil. euro în România

48

 

În prezent, BA Glass producătorul european de ambalaje din sticlă și singurul producător de recipiente de acest tip din România care deservește industria alimentară și a băuturilor, a anunțat că va investi peste 1 miliard de euro în următorii cinci ani în cele 12 unități de producție pe care le deține în Europa, din care 150 mil. euro în România, informează Ziarul Financiar.

Încă din anul 2016, grupul, controlat de investitori portughezi, a devenit acționarul majoritar al fabricii de ambalaje din sticlă Stirom din București a fost denumită BA Glass România.

În contextul de activitate, oficialii companiei au anunțat deja investiții de aproape 70 de milioane de euro într-un nou cuptor de sticlă și un depozit de 25.000 de metri pătrați, care urmează să fie extins ulterior la o capacitate de 55.000 de metri pătrați.

În afirmaţiile sale, “Estimăm că investiția va fi gata în ultimul trimestru al acestui an. În același timp, avem deja un proiect pentru construirea unui alt cuptor, de capacitate mai mare, tot în București, care va fi gata în 2025”, spune Sandra Santos, CEO al BA Glass.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online