Producătorul român de pavele Symmetrica va construi parcuri fotovoltaice de 6 mil. euro pentru fabricile sale

33

 

Producătorul român de pavele Symmetrica a declarat că va investi peste 6 milioane de euro în dezvoltarea de parcuri fotovoltaice (PV) la opt dintre fabricile sale. Investiția, care va fi realizată până la sfârșitul anului, va ajuta producătorul să acopere cea mai mare parte din consumul de energie electrică al acestor fabrici.

Pe listă se află fabricile de la Verești – atât cea destinată producției de pavele și Symmetrica Tech, cât și cele de la Solca, Doaga, Arad, Bolintin Deal și Podul Iloaiei. De altfel, fabrica Symmetrica Tech din Verești beneficiază deja de avantajele parcului fotovoltaic, deoarece lucrările au fost finalizate, iar sistemul este complet funcțional. Noua unitate care va fi inaugurată anul acesta lângă Constanța va avea și ea un astfel de sistem instalat.

Fiecare parc fotovoltaic se va întinde pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați, va avea o putere instalată de 520/h KW și va putea produce aproximativ 620.000 kWh de energie electrică curată pe an. În total, toate cele 8 locații vor însuma aproximativ 10.000 de panouri solare instalate.

“Estimările noastre arată că ne vom recupera investiția în următorii 4 ani, la prețul actual al energiei”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Pe lângă beneficiile financiare și energetice, fiecare parc solar finalizat are un impact pozitiv asupra mediului. Compania a declarat că va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 270.000 kg pe an, echivalentul a peste 13.000 de copaci plantați.

Symmetrica a obținut, de asemenea, statutul de prosumator, ceea ce înseamnă că poate livra în rețea energia produsă de sistemul său și rămasă neutilizată.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online