Programe speciale pregătite de Primăria Târgu-Jiu pentru îndrăgostiţi de Valentine’s Day şi Dragobete

37

Primăria municipiului Târgu-Jiu a pregătit o serie de evenimente dedicate tinerilor îndrăgostiţi cu ocazia Valentine’s Day şi a sărbătorii de Dragobete, cuplurile din oraş urmând să aibă parte de concursuri la posturile locale de radio, spectacole de muzică şi dans, precum şi de oficierea căsătoriilor la Poarta Sărutului, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Adrian Tudor.

Potrivit acestuia, în ziua de 14 februarie programul pregătit de municipalitate va începe de la orele 10,00 cu concursuri la posturile locale de radio pentru cea mai frumoasă declaraţie de dragoste, fiind oferite 10 premii constând în vouchere de cumpărături şi invitaţii la film. În ceea ce priveşte programul pentru ziua de Dragobete, sărbătoarea va fi marcată cu spectacole oferite de elevii Școlii Populare de Artă, spectacole de muzică populară şi oficierea căsătoriilor fie la Poarta Sărutului, fie la sediul administraţiei locale.

“Pe 14 februarie, în jurul prânzului, în Parcul Central, în zona foişorului va fi oferit un spectacol de muzică de promenadă, urmat de oficierea căsătoriilor de la Poarta Sărutului la ora 12,00. Avem depuse 4 cereri pentru căsătorii la Poarta Sărutului şi una la sediul administraţiei locale. Avem perechi din Harghita, Ialomiţa, Petroşani şi Gorj. Tot în Parcul Central, în intervalul orar 17,00 — 18,30, artistul local Bacio va oferi un spectacol special pentru îndrăgostiţi. Pentru ziua de 24 februarie, vor fi prezenţi în zona amfiteatrului grupuri de tineri din zonele Padeş şi Tismana care vor oferi un spectacol de datini şi obiceiuri populare de Dragobete. De la ora 17,30, în aceeaşi locaţie, Ansamblul ‘Maria Lătăreţu’ al Școlii Populare de Artă va oferi un alt spectacol pentru iubitorii de muzică populară”, a precizat Adrian Tudor.

El a mai menţionat că de Dragobete vor fi sărbătorite şi cuplurile care au împlinit sau împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în cadrul evenimentului Nunta de Aur.

“Până astăzi (miercuri — n.r) avem înscrise 69 de perechi care au împlinit ori împlinesc în curând 50 de ani de la nuntă. Manifestarea va debuta cu oficierea unei slujbe religioase la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, va fi urmată de o şedinţă foto de grup şi de o masă festivă oferită de Primăria Târgu-Jiu. Înscrieri se mai pot face inclusiv în ziua de 23 februarie. Cuplurile vor primi din partea noastră câte o diplomă şi un dar de 500 lei”, a mai spus viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

Nunta de Aur se sărbătoreşte din anul 2000, iar de atunci sute de cupluri din Târgu-Jiu au fost sărbătorite. Astfel, în 2004 au fost sărbătorite 114 cupluri, 140 au fost în 2005, în 2006 alte 74, un număr de 76 de cupluri au fost celebrate în 2007, 77 în 2008, 71 au fost înscrise în 2009, 90 în 2010, câte 64 în anii 2011 şi 2012, anii 2013 şi 2014 au fost motiv de aniversare a nunţii de aur pentru 65, respectiv 78 de cupluri din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce anul trecut 54 de cupluri au celebrat Nunta de Aur. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online