Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Conducerea de la Chișinău, “infectată cu o bacterie rusofobă”

80

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a lansat noi acuzații la adresa Republicii Moldova, afirmând că Moscova regretă “prejudecățile nejustificate” ale Republicii Moldova față de Rusia, adăugând că liderii de la Chișinău au fost “infectați cu o bacterie rusofobă”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova regretă “prejudecățile nejustificate” ale Republicii Moldova față de Rusia, adăugând că liderii de la Chișinău au fost “infectați cu o bacterie rusofobă”.

Rusia “a fost și va rămâne întotdeauna dispusă să construiască relații de bună vecinătate și reciproc avantajoase, inclusiv cu Republica Moldova. Regretăm că actuala conducere a Republicii Moldova are prejudecăți nejustificate împotriva Moscovei, fără niciun motiv. Este posibil ca aceștia să fi fost infectați cu o bacterie rusofobă” , a declarat Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit agenției de știri TASS, el a fost întrebat de jurnaliști dacă există un “plan de reapropiere” la Kremlin față de Republica Moldova, așa cum a fost raportat de presa occidentală.

Peskov a declarat că nu are cunoștință de un astfel de plan, catalogând articolele din presa occidentală drept “știri false”, fără a menționa, însă, la ce articole se referă.

Mai multe organizații de presă, cum ar fi Süddeutsche Zeitung, Yahoo News sau The Dossier Center, au publicat recent un document intitulat “Obiectivele strategice ale Federației Ruse în Republica Moldova”, care nu prevedea o “re-apropiere”, ci mai degrabă un plan de “dezromânizare” ” în Republica Moldova și transformarea acestei țări într-un satelit al Rusiei.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online