Qinetiq în căutare de achiziții, în condițiile în care comenzile au atins un nivel record din cauza tensiunilor globale

20

Qinetiq, grupul britanic de tehnologie de apărare specializat în robotică, arme cibernetice și arme cu laser de înaltă energie, este în căutare de achiziții în timp ce încearcă să-și dubleze veniturile la aproximativ 3 miliarde de lire sterline în următorii patru ani.

Compania FTSE 250 a stabilit noul obiectiv în timp ce a raportat un nivel record de comenzi și creșteri de două cifre ale profitului și veniturilor pentru întregul an până la sfârșitul lunii martie, susținute de tensiunile geopolitice sporite în urma războiului din Ucraina.

Profitul subiacent înainte de impozitare pentru anul până la sfârșitul lunii martie a sărit cu 33% la 189,7 milioane de lire sterline, cu venituri în creștere cu 20% la 1,6 miliarde de lire sterline. Comenzile au fost cu 41% mai mari, la 1,7 miliarde de lire sterline.

Compania a declarat că dorește să crească compania până la venituri de aproximativ 3 miliarde de lire sterline până în 2027, inclusiv prin noi achiziții.

Qinetiq a încheiat două achiziții anul trecut, inclusiv achiziționarea Avantus Federal, o firmă de date și cibernetică care deservește agențiile federale americane, într-o tranzacție în valoare de aproximativ 590 milioane de dolari.

Compania a semnat anul trecut un acord pentru a ajuta Australia să dezvolte o armă cu laser pentru a o ajuta să contracareze amenințările cu rachete. Ea conduce deja un plan de dezvoltare a unei arme hipersonice cu energie dirijată care ucide rachete în Marea Britanie, numită Dragonfire, cu parteneri precum Leonardo UK și MBDA, compania de rachete.

Qinetiq a fost desprinsă din Ministerul britanic al Apărării în 2001. Principalii săi clienți sunt guvernele britanic, american și australian, care reprezintă peste 90% din veniturile sale.

“Clienții noștri își dau seama că tehnologia și inovația reprezintă calea de a depăși adversarii”, a declarat directorul executiv, Steve Wadey.

“Toate țările noastre, SUA, Marea Britanie și Australia, își măresc investițiile în cercetare și dezvoltare”.

În cursul anului, compania a reînnoit, de asemenea, un acord maritim pe 10 ani, în valoare de 260 de milioane de lire sterline, cu Submarine Delivery Agency din Marea Britanie, pentru a furniza capabilități în domeniul furtivității și sprijin pentru flota de suprafață și subsol a Marinei Regale, inclusiv pentru disuasiunea nucleară a țării.

Qinetiq, a adăugat Wadey, a crescut dimensiunea “pieței sale de adresare” de la 20 miliarde de lire sterline la 30 miliarde de lire sterline, având în vedere promisiunile recente de creștere a cheltuielilor pentru apărare din partea celor trei clienți guvernamentali principali ai săi.

SUA a solicitat cel mai mare buget de cercetare și dezvoltare din istorie, de 145 de miliarde de dolari, în creștere cu 40% din 2020.

Wadey a declarat că se așteaptă ca acordul recent dintre SUA, Marea Britanie și Australia pentru furnizarea de submarine cu propulsie nucleară către Canberra să contribuie la stimularea strategiei de creștere pe termen lung a Qinetiq.

Acțiunile companiei se tranzacționau joi în creștere cu 1% la 374p.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online