“Rabla” merge mai departe cu încă 30.000 de vouchere

27

Programul ‘Rabla’ ar putea suplimenta cu 30.000 de vouchere, iar condiţiile de acordare a acestora rămân neschimbate, a declarat marţi, 1 iunie, într-o conferinţă de presă, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

‘Săptămâna viitoare, probabil, vom discuta o nouă suplimentare de tichete valorice pentru Programul Rabla. Condiţiile de acordare a acestora rămân neschimbate’, a afirmat Borbely.

Anunţul ministrului Mediului survine pe fondul epuizării celor 160.000 de vouchere alocate de la începutul acestui an, potrivit celor mai recente date oficiale.

Acesta a adăugat că, până la ora actuală, au fost achiziţionate 22.000 de autovehicule noi, dintre care mai mult de jumătate sunt din producţia autohtonă.

Valoarea unui tichet este de 3.800 lei. Prin această nouă suplimentare a programului Rabla numărul total de tichete eliberate de AFM a ajuns la 160.000, echivalentul a 608 milioane de lei.

Estimările MMP prezintă faptul că, până la sfârşitul anului 2010, prin programul de stimulare a parcului auto naţional, se vor vinde aproximativ 55.000 de autoturisme noi.

În opinia ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, iniţial se estima casarea unui număr de 100.000 de autovehicule vechi prin Programul ‘Rabla’.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online