Resursele de apă ale României sunt printre cele mai mici din Europa

47

Resursele de apă utilizabilă ale României sunt printre cele mai mici din Europa, de numai 40 de miliarde metri cubi, adică o cantitate de 1.894 metri cubi de apă pe locuitor anual, a arătat, marți, Elena Țuchiu, director Departament Planuri de Management și Scheme Bazinale din Administrația Națională ‘Apele Române’, într-un seminar de specialitate.

‘România este una dintre țările cu cele mai scăzute resurse de apă din Europa. Dintr-o cantitate totală de apă, de 134,6 miliarde metri cubi, constituită din apele de suprafață, râuri, lacuri, fluviul Dunărea și apele subterane, practic resursa utilizabilă este de numai 40 de miliarde de metri cubi de apă. Resursele endogene specifice ale României, raportate la o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori, sunt de numai 1.894 metri cubi pe locuitor, pe an, un nivel foarte scăzut al apei ce poate fi folosită’, a spus Țuchiu, într-un seminar de lansare a proiectului ‘Toward a Proper Aquatic Environment’ (Către un mediu acvatic adecvat), finanțat cu un buget de 2,341 milioane euro, asigurat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European.

Proiectul ‘Toward a Proper Aquatic Envinroment’, care beneficiază de asistență din partea Agenției Norvegiene de Mediu, se derulează pe o perioadă de 19 luni, în intervalul 1 octombrie 2014 — 30 aprilie 2016, și are ca principal obiectiv identificarea la nivel național a zonelor periculoase pentru mediu prin deversarea apelor reziduale industriale și elaborarea unui plan general de management al apei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online