Românca Sabrina Voinea a cucerit două medalii de aur la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha

77

 

Românca Sabrina Maneca-Voinea a cucerit două medalii de aur sâmbătă, 4 martie, la Cupa Mondială a Federației Internaționale de Gimnastică Artistică de la Doha, Qatar.

În vârstă de numai 15 ani, Sabrina a cucerit aurul la bârnă și la exercițiul la sol.

Deja campioană europeană la juniori, Sabrina a urcat pe podium la debutul său la nivel de seniori. Mama și antrenoarea ei, Camelia Vionea, a fost și ea campioană mondială și europeană, precum și medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de gimnastică.

Sabrina, care este antrenată la lotul național de la București de Camelia Voinea și Cristi Moldovan, face parte din programul “Țară, țară, vrem campioane!”. (“Țară, țară, vrem campioane!”), coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom, potrivit Adevarul.

“(Sabrina) a executat un exercițiu la bârnă plin de dificultăți, inclusiv o piruetă completă cu layout rotund, a aterizat cu un mic zâmbet” și a fost întâmpinată de “mama și antrenoarea ei, Camelia Voinea, o olimpică celebră pentru coregrafia originală și dificultățile sale la exercițiul la sol în anii 1980”, precizează Olympics.com.

Sabrina Maneca-Voinea a început deja să se pregătească pentru Campionatele Europene de seniori din aprilie.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online