România anunță un ajutor de 1,3 milioane de euro pentru Turcia și Siria după cutremur

83

 

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a anunțat recent un nou pachet de asistență financiară din partea României pentru Turcia și Siria, în valoare totală de 1,3 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței internaționale a donatorilor care a avut loc luni la Bruxelles.

Aurescu a precizat că România se angajează să continue să sprijine eforturile umanitare de asistență a populațiilor afectate din cele două țări, precum și eforturile de redresare și reconstrucție. De asemenea, el a precizat că România a fost primul stat membru al UE care a oferit asistență la fața locului, trimițând echipe de căutare și salvare și echipe medicale în Turcia, precum și produse de primă necesitate în Siria, prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al UE, potrivit Digi24.

În cadrul întâlnirii, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a mulțumit României pentru sprijinul acordat în contextul cutremurului.

Totodată, a evidențiat asistența umanitară de urgență acordată de România populației siriene, grav afectate de cutremur, în contextul situației umanitare deja grave din ultimii ani. A subliniat, în acest context, importanța identificării unei soluții politice pentru o pace durabilă în Siria, pe baza inițiativelor ONU existente.

Contribuția anunțată de România include 600.000 de euro sub formă de asistență umanitară, împărțită în mod egal între cele două state, precum și 700.000 de euro pentru sprijinirea eforturilor de redresare rapidă în Turcia.

Acest nou angajament financiar vine în completarea asistenței umanitare deja acordate Siriei, constând în peste 43 de tone de îmbrăcăminte, alimente și materiale medicale de bază, care au fost distribuite populației siriene din toate zonele afectate de cutremur.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online