România ar putea face antibioticele mai puțin accesibile pentru a preveni utilizarea excesivă

32

 

În prezent, vânzarea antibioticelor ar putea fi restricționată și mai mult prin introducerea unor rețete speciale, în încercarea de a combate utilizarea excesivă care a atins cote ridicate în România, a anunțat ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

În precizările sale, “Ne gândim serios să reglementăm astfel încât să nu mai fie posibil ca antibioticele să fie distribuite pe baza unei simple rețete. Chiar dacă nu sunt compensate, ele ar trebui să aibă un regim de circulație care să le facă mai puțin accesibile publicului”, a declarat ministrul într-o conferință de presă susținută la Spitalul Universitar de Urgență București pe 27 martie, citat de Spotmedia.ro.

În contextul social, prescrierea eronată și automedicația, încurajată de farmaciile care vând antibiotice de multe ori fără rețetă, au generat o suprautilizare semnificativă în România.

Țara se află pe locul 3 în Uniunea Europeană în ceea ce privește utilizarea antibioticelor, dar este și printre primele țări când vine vorba de rezistența antimicrobiană.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online