România este pregătită să lanseze un bilet de tren integrat

99

 

În contextul călătoriilor cu trenul, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) va lansa luna aceasta biletul de tren integrat, care va permite călătorilor să cumpere un singur bilet pentru o rută deservită de doi sau trei operatori feroviari, informează Economedia.ro.

Astfel, acest sistem a fost testat luna trecută, iar în luna martie ar trebui să devină operațional pe programul de trenuri furnizat de sistemul infofer.ro, potrivit promisiunilor făcute de președintele ARF, Ștefan Roșeanu.

Concret, biletele integrate vor permite călătorilor să cumpere un singur bilet pentru o rută precum Bârlad-Zărnești, care este deservită de doi sau chiar trei operatori, cum ar fi CFR Călători, operatorul de stat pentru ruta până la Brașov, și operatorul privat Regio Călători de la Brașov la Zărnești.

În afirmaţiile sale, “Nu se poate călători astăzi de la Bârlad la Zărnești decât cu CFR Călători. Aveți cel puțin doi operatori: CFR Călători și Regio Călători. În unele situații, îl poți avea chiar și pe al treilea, Transferoviar – și exemplele pot continua. De asemenea, ca să mergi la Târnăveni, nu poți călători doar cu CFR Călători sau doar cu Regio Călători, care deservește Blaj-Târnăveni, iar să știi ce operator este pe linia respectivă, să intri pe site-ul lor, este complet confuz. Dacă călătorim cu avionul, mergem la agenții sau pe site-uri care agregă informații”, a spus Roșeanu, citat de Economedia.ro.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online