România trece la ora de vară în acest weekend

92

 

România va trece la ora de vară în ultimul weekend din luna martie.

În dimineața zilei de duminică, 26 martie, ceasurile vor avansa cu o oră, ceea ce înseamnă că ora 3:00 va deveni ora 4:00. Acest lucru face ca duminică să fie cea mai scurtă zi din an.

Ora de vară va fi păstrată pentru următoarele câteva luni, până la sfârșitul lunii octombrie.

Schimbarea sezonieră a orei a fost intens dezbătută în ultimii ani, iar în 2021, Parlamentul European a votat pentru a pune capăt practicii de ajustare a ceasurilor cu o oră primăvara și toamna începând cu 2021. Fiecare stat membru ar fi avut posibilitatea de a alege între ora de vară permanentă sau ora de iarnă permanentă. Cu toate acestea, pandemia COVID-19 a pus pe pauză inițiativa, potrivit Euronews România.

Ora Pământului, evenimentul global organizat anual pentru a promova practici menite să salveze mediul și planeta, are loc tot în acest weekend, pe 25 martie. Oamenii din întreaga lume se alătură în fiecare an acestui eveniment, stingându-și luminile timp de o oră. De asemenea, cu această ocazie sunt organizate diverse evenimente.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online