România va primi o donație de echipamente medicale din partea Organizației Mondiale a Sănătății

143

 

În contextul sănătăţii, guvernul României a anunțat vineri, 10 martie, că țara noastră va beneficia de o nouă donație de echipamente medicale din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

Astfel, Donația constă în 106 defibrilatoare, 228 de truse de echipament de protecție individuală și 220 de targă pentru transportul pacienților.

În acest sens, Prim-ministrul Nicolae Ciuca a convocat vineri Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). În cadrul ședinței a fost aprobată o Hotărâre care “permite introducerea în stocurile naționale de urgență (…) a mai multor dispozitive sanitare necesare pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat puse la dispoziția țării noastre de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS)”.

Din datele documentului, OMS, prin Biroul din România, asigură transportul și predarea-recepția produselor la depozitul central al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online