Românii fac donații de 4,3 milioane de lei prin Galantom.ro în 2022

69

 

Românii au făcut donații în valoare de peste 4,36 milioane de lei (aproximativ 880.000 de euro) prin intermediul platformei de strângere de fonduri peer-to-peer Galantom.ro în 2022, potrivit raportului oficial. Cifra este cu 4% mai mare decât cea înregistrată în anul precedent.

Anul trecut, 472 de proiecte implementate de 230 de organizații non-profit au fost susținute cu donații pe Galantom.ro. În total, au fost făcute 29.977 de donații, cele mai multe dintre acestea au mers către proiecte de sănătate, iar cea mai mare donație a fost de 33.000 de lei.

Sănătatea a primit 28% din totalul de 29.977 de donații făcute pe platformă în 2022, urmată de educație, cu o pondere de 22%, și de drepturile omului și incluziune socială, cu 18%. În același timp, sprijinul pentru proiectele de ajutor umanitar a continuat să crească, cu o creștere de 50% a donațiilor și o creștere de 116% a valorii donațiilor.

Cel mai popular instrument de strângere de fonduri pe Galantom.ro a rămas donația de ziua de naștere, asigurând 41% din suma totală strânsă, în timp ce participarea la evenimente sportive în numele unei cauze s-a clasat pe locul al doilea, cu 23% din valoarea totală a donațiilor. Alte instrumente folosite de cei care au strâns fonduri au fost Dar Galantom și Moș Crăciun Galantom, potrivit comunicatului de presă.

Hope and Homes for Children Romania, Asociația Magic și HOSPICE Casa Speranței au atras cei mai mulți bani pe Galantom.ro în 2022.

Vedeta de înot David Popovici a strâns anul trecut cea mai mare sumă prin Galantom, respectiv 218.455 de lei din aproape 3.000 de donații, în numele Hope and Homes for Children. El și-a donat casca și ochelarii de protecție prin tragere la sorți la un donator, cu scopul de a o ajuta pe Florentina Filipovici, vicecampioană mondială la canotaj, și pe cei trei copii ai săi să își construiască o casă.

“După un an foarte dificil în 2021, când donațiile pe platformă au înregistrat o scădere considerabilă, ne bucurăm că în 2022 am revenit pe creștere, chiar dacă vorbim de o ușoară creștere de 4%. (…) Anul 2023 este de două ori important pentru noi, pentru că lucrăm la lansarea a două instrumente de donații online care vor ajuta la digitalizarea strângerii de fonduri pentru organizațiile non-profit din România. Vorbim despre două soluții care ajută organizațiile să primească donații prin card: una prin plata online pe site-ul organizației și cealaltă prin POS”, a declarat Andrei Chirtoc, co-fondator al Asociației OneKind și Project Manager Galantom.ro.

Platforma Galantom, dezvoltată de Asociația OneKind și Asociația Oameni pentru Sport, a fost lansată în 2013. De atunci, a strâns peste 25 de milioane de lei, 190.000 de donații, peste 17.500 de pagini de strângere de fonduri și 478 de ONG-uri care au beneficiat de sprijinul oamenilor de bine.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online