Satul Rășinari din România primește oficial titlul de cel mai bun sat turistic

45

 

În contextul tiristic, Rășinari un sat fermecător din județul Sibiu din România, a primit oficial titlul de “Cel mai bun sat turistic” în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Arabia Saudită și a fost organizată de Organizația Mondială a Turismului (UNWTO). Premiul va fi adus înapoi în România de Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Turismului, și Bucur Bogdan, primarul din Rășinari.

Astfel, “Evenimentul cu tema “Turismul schimbă vieți”, desfășurat la AlUla – Arabia Saudită, a reunit reprezentanți ai autorităților din domeniul turismului din întreaga lume, precum și ambasadori, creând o oportunitate unică de a promova angajamentul global de a transforma turismul într-un motor de dezvoltare rurală”, se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului din România.

Din punct de vedere competiţional, “Subiectul a fost abordat și în cadrul discuțiilor informale pe care secretarul de stat Cătălin Canciu le-a avut cu ministrul turismului din Arabia Saudită, Ahmed al Khateeb, și cu secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili, din perspectiva eforturilor României de creștere a bunăstării comunităților din mediul rural.”

Concret, Rășinari este marele câștigător al României la cea de-a doua ediție a competiției mondiale “Best Tourism Villages”, lansată de UNWTO. Satul a fost selectat, conform regulamentului, din peste 130 de candidaturi din 57 de țări. Oferta turistică a zonei a fost prezentă la evenimentul din Arabia Saudită.

Aşadar, un total de 32 de sate din 22 de țări au fost desemnate “Cele mai bune sate turistice 2022” de către Organizația Mondială a Turismului. Alte 20 de sate au intrat în programul de modernizare.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online