Scriitorul român Mircea Cărtărescu pleacă într-un turneu american pentru a promova traducerea în limba engleză a cărții Solenoid

49

 

Scriitorul român Mircea Cărtărescu va pleca într-un turneu în SUA pentru a promova lansarea în limba engleză a romanului său Solenoid. Institutul Cultural Român (ICR) de la New York, în parteneriat cu Deep Vellum, va organiza turneul între 3 și 14 aprilie în cinci orașe din America de Nord – San Francisco, Seattle, Dallas, Houston și New York.

Deep Vellum a publicat la sfârșitul anului 2022 ediția în limba engleză a romanului Solenoid de Mircea Cărtărescu, în traducerea lui Sean Cotter. Cartea a captat rapid imaginația criticii și a publicului american, primind recenzii entuziaste și văzând cum tirajul inițial s-a epuizat la scurt timp după publicare.

“O adevărată revelație a actualului sezon literar, Solenoid a fost desemnată una dintre cele mai bune cărți ale anului 2022 de New Yorker, Publishers Weekly, The Financial Times, Words Without Borders. La sfârșitul lunii februarie, Los Angeles Times Book Prizes a anunțat finaliștii pentru premiile care vor fi decernate pe 21 aprilie, (…) printre care se numără și Solenoid”, se arată într-un comunicat al ICR New York.

Evenimentele promoționale vor acoperi o mare parte din Statele Unite, începând cu San Francisco și continuând cu Seattle, Dallas, Houston și New York. În San Francisco, lansarea va avea loc la City Lights Bookstore, un spațiu literar legendar, unul dintre locurile de naștere ale influentei mișcări Beat. Între timp, la New York, Mircea Cărtărescu se va întâlni cu cititorii americani într-una dintre cele mai cunoscute librării din Manhattan, McNally Jackson Books.

Programul complet este disponibil pe site-ul ICR New York.

Turneul de promovare este organizat de Institutul Cultural Român și ICR New York în parteneriat cu Deep Vellum, cu sprijinul City Lights Bookstore, Seattle Public Library, Wild Detectives, UT Dallas, Inprint Publishing, McNally Jackson Books și American Romanian Cultural Society Seattle.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online