Șeful SEC, Gensler, promite o investigație în urma falimentelor bancare

33

Cel mai important organism de supraveghere a valorilor mobiliare din țară a declarat miercuri că autoritățile de reglementare se concentrează pe identificarea și pedepsirea comportamentului necorespunzător legat de eșecurile de săptămâna trecută ale Silicon Valley Bank și Signature Bank.

“Istoria este plină de momente în care cutremurele care încep la o instituție financiară sau la un colț al sistemului financiar se răspândesc în economia mai largă”, a declarat miercuri președintele Comisiei pentru Valori Mobiliare și Bursă, Gary Gensler, la o întâlnire a agenției. “Când se întâmplă acest lucru, publicul american – trecători pe autostrăzile finanțelor – este în mod inevitabil rănit.”

El a remarcat că 8 milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă, în timp ce alte milioane și-au pierdut casele ca urmare a crizei financiare din 2008. “În acest scop, cred că SEC are responsabilitatea de a ajuta la protejarea pentru stabilitatea financiară.”

Băncile regionale au fost sub presiune în urma SVB
SIVB,

și Signature
SBNY,
-22.87%
eșecuri, după cum a evidențiat un declin de peste 20% al SPDR S&P Regional Banking Sector ETF
KRE,
-0.94%
din 8 martie.

A se vedea, de asemenea: Vânzătorii în lipsă care vizează băncile regionale care văd profituri neașteptate de 3,53 miliarde de dolari în martie până în prezent

Gensler a făcut această declarație la deschiderea unei întâlniri miercuri, unde comisarii care iau în considerare un nou set de reguli care reglementează modul în care broker-dealerii și consilierii de investiții tratează datele clienților în cazul unei încălcări a securității cibernetice, pe care Gensler a susținut că ar spori rezistența sistemului financiar.

Una dintre propuneri ar impune companiilor financiare să adopte politici și proceduri scrise care să sublinieze măsurile pe care le-ar lua în cazul în care datele clienților ar fi compromise și să notifice prompt clienții cu privire la încălcare.

Propunerea ar modifica Regulamentul S-P, adoptat în 2000 și ar funcționa ca un standard minim federal pentru a furniza notificări privind încălcarea securității datelor, deoarece multe state impun deja astfel de informări.

“Deși regula actuală impune firmelor acoperite să notifice clienții cu privire la modul în care utilizează informațiile lor financiare, aceste firme nu au obligația de a notifica clienții cu privire la încălcări ale securității”, a declarat Gensler într-o declarație. “Cred că ar trebui să eliminăm această lacună”.

Comisarii SEC vor vota miercuri dacă vor adopta sau nu propunerea de normă, iar publicul va avea la dispoziție 60 de zile de la publicarea regulilor în Registrul Federal pentru a face comentarii cu privire la regulă.

De asemenea, comisia va analiza dacă va propune noi reguli care să impună brokerilor, agențiilor de compensare, burselor și altor participanți pe piață să mențină și să aplice politici și proceduri scrise care să abordeze riscurile de securitate cibernetică.

“Investitorii, emitenții și participanții la piață ar beneficia deopotrivă de faptul că aceste entități au în vigoare măsuri de protecție adecvate pentru o eră digitală”, a declarat Gensler. “Această propunere, dacă va fi adoptată, ar contribui la promovarea fiecărei părți a misiunii noastre, în special în ceea ce privește protecția investitorilor și piețele ordonate.”

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online