Shikun din Israel și Binui Energy vor construi o centrală fotovoltaică în nord-vestul României

45

 

Grupul israelian Shikun și Binui Energy vor construi o centrală electrică fotovoltaică (PV) cu o capacitate totală instalată de aproximativ 70 MW în Satu Mare, în nord-vestul României. Pentru a finanța proiectul, o companie din cadrul grupului a luat un împrumut de 40,5 milioane de euro de la Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România.

“Contractul de finanțare pe care l-am încheiat cu grupul Raiffeisen pentru proiectul de la Satu Mare marchează o etapă importantă pentru noi, trecerea la un alt nivel în dezvoltarea operațiunilor globale ale companiei. După câțiva ani de dezvoltare intensă în sectorul energetic românesc, primul nostru proiect a ajuns la stadiul de finanțare și putem începe construcția”, a declarat Yuval Skornik, vicepreședinte Business Development, Shikun și Binui Energy.

“Shikun și Binui Energy recunosc ECE și în special România ca fiind piețe strategice, ținând cont de evoluțiile geopolitice și macroeconomice din regiune. Proiectul de la Satu Mare este prima noastră investiție majoră pe piața românească și europeană”, a adăugat directorul general Didi Paz.

La sfârșitul anului trecut, Shikun și Binui Energy au semnat un contract cu un contractor european EPC pentru parcul fotovoltaic, care include proiectarea, ingineria civilă, mecanică și electrică, achiziția de echipamente și construcția. Lucrările de proiectare și de achiziție a echipamentelor principale au început deja, iar punerea în funcțiune este planificată pentru al doilea trimestru al anului viitor.

Energia electrică produsă va fi vândută pe piața centralizată de energie electrică din România sau prin contracte PPA către comercianți și/sau furnizori de energie electrică pentru a fi furnizată consumatorilor finali.

Shikun și Binui Energy este specializată în dezvoltarea, construcția, operarea și întreținerea activelor de energie regenerabilă și a centralelor electrice alimentate cu gaze naturale în Israel, Italia, California, Texas și România, cu o capacitate totală de aproximativ 5,4 gigawați.

Raiffeisen Bank activează pe piața bancară din România de peste 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienți.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online