Simona Halep, învingătoare în meciul de debut la turneul de la Roland Garros

39

 Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 6 mondial, a debutat cu dreptul la actuala ediţie a turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-0, pe japoneze Nao Hibino (locul 70 WTA), după numai 43 minute de joc.

În urma acestei victorii, reprezentanta ţării noastre şi-a asigurat un cec de 60.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Partida trebuia să se dispute iniţial duminică, în prima zi a competiţiei, dar a fost amânată din cauza ploii care s-a abătut asupra capitalei Franţei.

Halep (24 ani) o va avea ca adversară în turul următor pe câştigătoarea partidei dintre Zarina Dias (Kazahstan/locul 90 WTA) şi Carina Witthoeft (Germania/locul 100 WTA).

Alexandra Dulgheru a pierdut, în schimb, meciul din primul tur cu belgianca Yanina Wickmayer, în faţa căreia s-a înclinat în două seturi: 6-1, 6-3.

Dulgheru (26 ani, locul 127 WTA) va fi recompensată cu 30.000 de euro şi 10 puncte WTA pentru participarea la această competiţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online