Simona Halep s-a calificat în sferturi la Indian Wells, după abandonul Barborei Strycova

48

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, marţi, 15 martie, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari, după ce adversara sa din optimi, cehoaica Barbora Strycova, a abandonat la scorul de 6-3, 1-0.

Halep (24 ani), numărul cinci mondial şi deţinătoarea titlului la Indian Wells, a stat pe teren doar 46 de minute.

Românca a început bine meciul şi a câştigat contra serviciului chiar în ghemul de debut. Apoi, însă, Strycova a jucat agresiv şi a reuşit să ia trei ghemuri la rând. Deşi incomodată de jocul arţăgos al adversarei, Halep a reuşit să lungească schimburile şi să aibă mai multă răbdare, iar greşelile neforţate ale cehoaicei au venit. Halep a reuşit o serie de cinci ghemuri consecutive şi a încheiat primul set în 40 de minute, cu 6-3.

Simona a luat la zero ghemul de debut al setului secund, după care Strycova (29 ani, 37 WTA) a renunţat. Strycova a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, 5-2, dar şi mult mai multe erori neforţate, 26-16.

Halep o conduce acum pe Strycova cu 2-1 la meciurile directe, după ce aceasta s-a impus în prima partidă, în 2010, în optimi la Paris, cu 6-1, 6-4, iar Simona a câştigat în 2014, în primul tur la Beijing, cu 6-1, 6-4.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 128.215 dolari şi 215 puncte WTA, urmând ca în sferturi să joace contra învingătoarei dintre americanca Serena Williams, liderul mondial, şi Katerina Bondarenko (Ucraina).

Serena Williams are 6-1 în meciurile directe cu Halep, ultima victorie datând de anul trecut, de la Cincinnati, 6-3, 7-6 (5) în finală. Singurul succes al româncei s-a înregistrat în 2014, în grupe, la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-0, 6-2. Cele două ar fi trebuit să se întâlnească şi anul trecut la Indian Wells, dar Serena s-a retras înaintea meciului din semifinale.

Halep a învins-o pe Bondarenko (70 WTA) în singura lor confruntare, anul trecut, la US Open, în turul al doilea, cu 6-3, 6-4. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online