Singura soluţie pentru TVR este ca Guvernul să numească prin ordonanţă un director general interimar

58

Singura soluţie pentru deblocarea situaţiei de la TVR este ca Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să numească un director general interimar, iar Parlamentul nu mai are nicio soluţie legală pentru acest lucru, au declarat, miercuri, surse parlamentare.

“Singura soluţie pentru deblocarea situaţiei de la TVR este ca Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să numească un director general interimar. Parlamentul, în condiţiile date, nu mai poate să facă nimic, nu avem nicio soluţie legală. Avem un Consiliu de Administraţie ales de Parlament, dar nu avem cvorum pentru alegerea preşedintelui — director general. În situaţia de acum, nimeni nu îşi poate asuma semnarea documentelor, a plăţilor şi tot ce mai e necesar pentru ca activitatea TVR să poată funcţiona în condiţii normale. Astăzi, la ora 24,00, îi expiră mandatul Irinei Radu”, au precizat surse citate.

Potrivit acestora, conducerea Camerei a încercat să ia legătura cu premierul Dacian Cioloş pentru a discuta despre o astfel de ordonanţă de urgenţă, dar acesta era în şedinţa de guvern şi încă nu a fost contactat pe această temă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online