Sportivii români au câştigat patru medalii la Campionatele Europene de lupte U-23

34

 

Trei sportive române, Andreea Beatrice Ana, Ana Maria Pîrvu și Ana Maria Puiu, au reușit să culeagă trei medalii la categoria feminină la stilul liber la Campionatele Europene de lupte U-23.

Astfel, la competiția desfășurată la Sala Polivalentă din București, Andreea Beatrice Ana a concurat la categoria 55 kg și a pierdut în finală în fața sportivei suedeze Emma Malmgren.

Iar Ana Maria Pîrvu și Ana Maria Puiu s-au întors acasă cu două medalii de bronz după ce le-au învins pe Gajiba Dylite din Lituania (50 kg), respectiv Fatme Tahir Shaban din Bulgaria (59 kg).

Aşadar, “Felicitări, fetelor! Mult succes celorlalți sportivi români care se întrec pentru a câștiga o medalie în fața propriilor suporteri în Sala Polivalentă”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Originară din orașul de coastă Mangalia din județul Constanța, Andreea Beatrice, în vârstă de 23 de ani, a învins sportivi din Franța, Italia și Ucraina înainte de a ajunge în finală. Debutul ei la seniori a sosit nu cu mult timp în urmă, la turneul Ibrahim Moustafa 2023 din Egipt, în februarie, unde a trebuit să împartă medalia de bronz cu Stalvira Orshush din Ungaria.

La categoria masculină, Denis Florin Mihai este singurul român care a câștigat un aur în fața propriului public. Venit de la categoria greco-romane masculin, el l-a învins în finală pe Karapet Manvelyan din Armenia.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online