Stațiile vechi de tramvai din București vor fi modernizate, spune primarul general

114

 

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat recent că peroanele vechi și deteriorate ale tramvaielor din Capitală vor fi înlocuite și modernizate. De asemenea, acestea se vor coordona cu semafoarele și trecerile de pietoni și vor avea rampe pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare.

Zonele în care vor fi înlocuite vechile peroane sunt, după cum urmează: strada Ștefan Hepites (pe ambele sensuri, pe strada Viilor, la intersecția cu strada Ștefan Hepites, cartierul 5); Piața Unirii (capătul liniei 32, la intersecția bulevardului Regina Maria cu bulevardul Unirii și bulevardul Independenței, cartierul 4); Depoul Alexandria (capătul de linie 32, platforma de debarcare, în fața Depoului Alexandria, cartierul 5); Pasajul Colentina (pe strada Colentina, în bucla de întoarcere a tramvaiului 21, cartierul 2); și Piața Hurmuzachi (pe ambele sensuri ale străzii Mihai Bravu, situate în cartierele 2 și 3, la intersecția cu bulevardul Basarabia și respectiv Calea Călărași).

Primarul Dan a mai spus că noile stații vor fi coordonate cu semafoare și treceri de pietoni și vor avea rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii.

“Totodată, stațiile vor fi dotate cu indicatoare, coșuri de gunoi, garduri de protecție, elemente reflectorizante și adăposturi pentru călători. Consiliul General al Municipiului București a aprobat indicatorii tehnico-economici”, a adăugat el.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online