SUA a trimis o nouă dronă de spionaj în Marea Neagră

82

Statele Unite au trimis vineri o nouă dronă de spionaj în Marea Neagră, care a zburat în largul peninsulei Crimeea și în apropierea stațiunii Sochi, pe coasta rusă din regiunea Krasnodar, în Caucazul de Nord.

Drona, care a decolat de la o bază din Italia, este un model Global Hawk – diferit de drona Reaper doborâtă marți după o coliziune cu un avion rusesc.

Avionul de supraveghere și spionaj a avut transponderul pornit pe toată durata zborului, astfel încât traseul său a putut fi urmărit în direct pe aplicația Flight Radar, ceea ce l-a făcut cel mai urmărit zbor al zilei.

 

Drona a decolat la ora 04:45 dimineața de la baza aeriană Sigonella din Sicilia, Italia. Aeronava a zburat apoi timp de aproximativ 8 ore deasupra Mării Negre, între peninsula Crimeea și coasta Turciei, și a ajuns în zona coastei de vest a Federației Ruse, unde se află importantul port Novorosiisk, precum și stațiunea Soci.

“FORTE 10” a fost cel mai monitorizat zbor al zilei de vineri, potrivit Flight Radar. Survolul a avut loc la câteva zile după ce o dronă americană Reaper s-a prăbușit în Marea Neagră în urma unei coliziuni cu un avion de luptă rusesc Sukhoi care decolase din Crimeea.

De asemenea, vineri dimineață, aplicațiile de monitorizare în timp real a traficului maritim pe mările și oceanele lumii au arătat o concentrare neobișnuită de nave neidentificate în zona în care s-a prăbușit drona Reaper.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online