Târguri dedicate îndrăgostiţilor, spectacole de teatru şi concerte anti-Valentine’s Day, printre evenimentele speciale din 14 februarie

24

Târguri cu o vastă ofertă de cadouri pentru îndrăgostiţi, oferte inedite la teatru, dar şi concerte anti-Valentine’s Day se numără printre evenimentele speciale organizate în Capitală pe 14 februarie.

De Valentine’s Day, printre romanticii care cântă pentru îndrăgostiţi se numără artiştii de la Direcţia 5, dar şi violonistul Alexandru Tomescu.

Trupa Direcţia 5 are, de altfel, două concerte pe 14 februarie – unul la Sala Palatului, începând cu ora 19,30 şi un al doilea, începând cu ora 23,30, în Re:public Bierhalle.

Violonistul Alexandru Tomescu va cânta pentru publicul Sălii Radio alături de Orchestra Naţională Radio dirijată de Tiberiu Soare. În programul serii sunt incluse suite din lucrarea lui Serghei Prokofiev “Romeo şi Julieta”.

Şi cei din tabăra anti Valentine’s Day vor avea parte de divertisment pe 14 februarie. În club Fabrica, trupele punk Nişte Băieţi, H8, Flesh Rodeo şi Till Lungs Collapse participă la un eveniment ce a intrat deja în tradiţia clubului bucureştean – Anti Valentine’s Day Party.

Pasionaţii de rock pot asista, tot pe 14 februarie, la un concert acustic al trupei Luna Amară, la Clubul Ţăranului Român, începând cu ora 22,00. Dacă show-ul celor de la Luna Amară nu este unul cu specific, cel care îl precedă este legat de sărbătoarea iubirii – lansarea de carte “Ziua îndrăgostiţilor de muzică” de Costin Grigoraş, completată de un concert de rock progresiv al trupei Echo.

Şi teatrele bucureştene sărbătoresc Valentine’s Day cu reprezentaţii speciale sau cu oferte inedite. Pe 14 februarie, Teatrul Masca găzduieşte spectacolul “Parcul”, dedicat unuia dintre spaţiile-emblemă ale Bucureştiului- Cişmigiul. Îndrăgostiţii pot, de asemenea, atârna lacăte inscripţionate cu numele lor pe gardul din faţa teatrului bucureştean.

Teatrul Metropolis sărbătoreşte iubirea nu doar pe 14 februarie, ci întreaga lună, cu o ofertă inedită. Cei care vin la spectacolele Metropolis în perioada 14-28 februarie intră automat în concursul care garantează premii oferite de Gaudi Bistro situat în imediata vecinătate a teatrului. În fiecare seară, toţi spectatorii Teatrului Metropolis vor fi câştigători, premiul cel mare fiind o cină pentru două persoane în valoare de 100 de lei.

De Ziua Îndrăgostiţilor, Teatrul Naţional Bucureşti prezintă spectacolul “Nebun de dragoste” regizat de Claudiu Goga după un text de Sam Shepard. Din distribuţia spectacolului fac parte Gavril Pătru, Diana Cavallioti, Mihai Călin şi Ioan Andrei Ionescu.

Şi Horaţiu Mălăele dedică un spectacol îndrăgostiţilor, pe 14 februarie. Acesta va urca pe scena Cinema Patria, alături de violoncelistul Adrian Naidin, pentru reprezentaţia specială “Sunt un orb”. Acest spectacol va fi urmat de o proiecţie specială a filmului “Funeralii fericite” regizat de Mălăele, proiecţie la care accesul este gratuit.

Nu lipsesc de Valentine’s Day nici târgurile cu idei de cadouri pentru îndrăgostiţi. Unul dintre aceste evenimente ce a devenit deja tradiţie este cel de la Sala Dalles, care este deschis între 7 şi 14 februarie. În ultima zi a târgului, vizitatorii pot alege să cumpere pentru persoana iubită flori, dulciuri, obiecte hand-made sau mici surprize.

Pentru cei mai puţin pasionaţi de Ziua Îndrăgostiţilor, 14 februarie este doar o zi de vineri. Această zi este dedicată premierelor în cinematografe iar unii distribuitori s-au orientat şi de data aceasta în jurul sărbătorii iubirii, preferând să aducă pe marile ecrane filme de dragoste. Două exemple de asemenea producţii sunt “Îndrăgostiţi pentru totdeauna” (“Endless Love”) de Shana Feste şi “Poveste de iarnă” (“Winter’s Tale”) de Akiva Goldsman.

Pe de altă parte, pentru cei care nu vor să celebreze Valentine’s Day cu un film de dragoste, există premiere precum animaţia “Marea aventură Lego” sau “Eroii monumentelor” regizat de George Clooney. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online