Tăriceanu: Se impune luarea unor măsuri obligatorii de remaniere; altfel există riscul unei moţiuni de cenzură

32

Copreşedintele PNL Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni, 11 aprilie, că actualul Cabinet Cioloş riscă să fie supus unei moţiuni de cenzură dacă nu se iau măsuri obligatorii de remaniere a miniştrilor care nu au performat.

“Pe mine ceea ce mă preocupă este modul în care acest Guvern performează. Din păcate, e o discrepanţă mare în rândul Cabinetului. Cred că se impune, în momentul de faţă, din partea prim-ministrului, o evaluare foarte serioasă a activităţii unor miniştri, chiar dacă este o perioadă relativ scurtă de timp, cinci luni de la instalarea Cabinetului, şi luarea unor măsuri obligatorii de remaniere. Pentru că altfel riscul este ca actualul Cabinet să fie supus unei moţiuni de cenzură”, a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

El a remarcat faptul că PNL este deranjat numai de deficitul de imagine pe care acest Guvern îl creează, nu şi de consecinţele care se produc prin acţiunile miniştrilor asupra cetăţenilor.

“La vremea la care Guvernul a fost învestit şi a venit în Parlament să ceară votul de încredere noi am criticat foarte puternic această soluţie nepolitică şi care iată astăzi se dovedeşte proastă. Și avem aici o listă întreagă de miniştri care gafează permanent nu numai prin declaraţii, partea cea mai gravă este că şi acţiunile sunt criticabile şi reprobabile. Ministrul Agriculturii, ministrul Sănătăţii, ministrul de Finanţe, ministrul Justiţiei, ministrul Transporturilor şi lista este foarte lungă. Ce remarc însă este că PNL nu este deranjat de consecinţele care se produc asupra cetăţenilor acestei ţări, ei sunt deranjaţi de deficitul de imagine pe care îl creează”, a punctat Tăriceanu.

Copreşedintele PNL a susţinut că şi cei de la PSD sunt de acord cu punctul de vedere al ALDE privind necesitatea unei remanieri guvernamentale.

E un punct de vedere pe care îl împărtăşesc şi cei de la PSD, după cum au şi declarat în această privinţă, iar lipsa de inacţiune pe care o vedem şi perpetuarea în funcţie a unor miniştri incompetenţi, care prin deciziile pe care le iau afectează viaţa de zi cu zi a oamenilor — numai dacă ne referim la proasta gestiune din punct de vedere sanitar, medical, managerial de la Ministerul Sănătăţii, care a dus în final la moartea atâtor copii în judeţul Argeş, dacă vorbim despre întârzierea nepermisă în ceea ce înseamnă alocarea subvenţiilor în agricultură, dacă vedem declaraţiile şi acţiunile ministrului Justiţiei, care au făcut şi subiectul unei moţiuni simple — toate acestea sunt temeiuri suficiente să se producă o remaniere cât mai urgent”, a mai precizat Tăriceanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online