Tenis: Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Bogota

25

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, marți, după ce a reușit să o învingă pe a patra favorită, Anna Schmiedlova (Slovacia), cu un sec 6-3, 6-1.

Begu (23 ani, 119 WTA) și-a adjudecat victoria după o oră și 16 minute de joc, în fața unei adversare (19 ani) mult mai bine clasate (65 WTA). Meciul a fost întrerupt pentru scurt timp din cauza ploii, în primul set, la scorul de 3-2 pentru Schmiedlova, dar la reluare Irina a dominat-o categoric și a obținut o victorie care îi asigură 3.310 dolari și 30 puncte WTA.

Schmiedlova câștigase singurul meci direct dintre cele două, anul trecut, la Nanjing (China), cu 6-0, 6-0, în optimile de finală.

În turul secund, Irina Begu o va înfrunta pe elvețianca Romina Oprandi (28 ani, 116 WTA), care a trecut de Tatjana Maria (Germania), cu 7-6 (7), 6-1. Oprandi a câștigat singurul meci direct cu Begu, în 2012, în primul tur la Wimbledon, cu 7-6 (3), 6-4.

Tot marți, Irina Begu și argentinianca Maria Irigoyen vor evolua în primul tur la dublu, împotriva perechii Florencia Molinero (Argentina)/Romina Oprandi (Elveția). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online