Timișoara a fost inclusă de Time Magazine în lista celor mai frumoase locuri din lume în 2023

47

 

Orașul românesc Timișoara a fost inclus printre cele mai bune locuri din lume, alături de orașe precum Barcelona, Napoli sau Washington, într-un clasament pe anul 2023 întocmit de revista Time Magazine.

“Presărat cu arhitectură ornată în stil secesionist și vienez, în splendoare reînnoită după restaurări ample, Timișoara are o țesătură multietnică care se reflectă și în bucătăria sa. Comunitatea italiană în creștere se delectează la preferatul de top Le Monelline, ale cărui paste de casă autentice din Emilia-Romagna onorează copilăria proprietarului Mauro Monelli și rețetele nonnei sale. Plimbabilă și navigabilă încă o dată, în urma refacerii canalului Bega, Timișoara este angajată în sustenabilitate, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară”, notează articolul din Time Magazine referitor la oraș.

“Timișoara a intrat oficial în clasamentul celor mai bune locuri din lume pentru 2023, potrivit legendarei reviste Time Magazine. Se află pe această listă alături de orașe precum Barcelona, Napoli, Washington DC, sau destinații precum stațiunea de schi St. Moritz sau Parcul Național Yosemite”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, pe Facebook.

“Ca cetățeni ai Timișoarei, suntem mândri că orașul nostru a ajuns pe această listă selectă și suntem fericiți să reprezentăm o parte din frumoasa Românie pe scena internațională”, a adăugat el.

“Primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884 sărbătorește cu o sumedenie de concerte, expoziții și festivaluri sub sloganul “Luminează-ți orașul!”.” O grădină verticală, iluminată, realizată de MAIO Architects din Barcelona, va împodobi Piața Victoriei, unde, în 1989, s-au aprins scânteile Revoluției împotriva regimului Ceaușescu”, subliniază articolul din Time.

Timișoara deține anul acesta titlul de Capitală Europeană a Culturii.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online